Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2013 11:29 - 16 юни: Национален протест „Оставка на кабинета „Орешарски“
Автор: svetliche Категория: Новини   
Прочетен: 1934 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.06.2013 11:30


Взето назаем и с благодарност от Калин Ненов: http://kal.zavinagi.org/?p=316

Цитирам от сайта на организаторите:

Неделя, 16 юни 2013 г. – от 18:00 часа на пл. Народно събрание и общините на всички градове.

Национален протест – събитие във Фейсбук

СОФИЯ – пред Народно събрание (Парламента)
ВАРНА – Осми приморски полк 43 – централен площад
РУСЕ – пл. Свобода 6 – централен площад
ПЛОВДИВ – площад Ст. Стамболов 1 – централен площад

ИСКАНИЯ:

- КАСИРАНЕ НА ИЗБОРИТЕ

Причини: манипулации от купени медии и политически партии.

- ОСТАВКА НА КАБИНЕТ „ОРЕШАРСКИ“

Причини: Опит за рестартиране на проекта „АЕЦ Белене“, рестартиране на Бургас-Александропулис, проучване и добиване на шистов газ. Връщане на тютюнопушенето в закрити помещения и публични места. Прокарване на задължително избираем турски език, ромски език, иврит и прочие в български училища. Абсолютна липса на отговорност и честен съд за политици от прехода, както и отговорност и честен съд за всички кредитни милионери, реформи в съдебната система, а точно обратното. Никакви действия по премахване на субсидиите за партии с вот под 4%, а се твърди, че няма пари. Никакви действия по промени в изборния кодекс (въвеждане на електронно гласуване) – което дава предпоставки за манипулирането на вота, купуването на гласове и порочната практика да се разнасят чували с бюлетини, нещо, което е присъщо за бананова република от 18-и век.

ВАЖНО:

- Това е граждански, мирен протест и не е обвързан с политически партии.
- Разграничаване от провокаторите на протеста – изолирайте се от провокаторите и агресивните лица.
- Групата ще остане гражданска и независима! Който желае да ни подкрепи в исканията ни – може да го направи, но не и да определя какво желаем!
- Тези хора, които са ни подкрепили, не може да желаят цената на тази подкрепа да е промяна на вижданията ни.
- Нашият протест е мирен.

Маршрут за гр. София с разрешително от Столична община:
пл. Народно събрание – бул. Цар Освободител > Орлов мост > бул Васил Левски > ул Йосиф Гурко > бул Витоша (съдебна палата) > Позитано 20 > пл. Независимост (Министерски съвет) > бул. Княз Корсаков > пл. Александър Невски > пл Народно събрание.

Моля разпространете новината и на други места – тя е от застрашените видове, подлежащи на бързо и непредизвестено изчезване. image

(Все още нямам достоверна информация защо. Хипотези си имаме всички image … но моята задача е да сведа белия шум до минимум – да не удави информативната част. Затова и – NB! – може да не одобрявам коментари с цел политически дебат или дървено философстване. Тук нека се фокусираме върху действията – за другото има форуми и Фейсбук. image )

Важен анализ на възраждащия се (?) проект за АЕЦ „Белене“: Григор Гачев – Защо протестирам, и ще протестирам

Особено ви препоръчвам коментара на Зелен Бетон:

(…) За да започне въобще да се говори за възобновяване на проекта, трябва да има пълен консенсус по (и да е ясно как ще се изпълнят) две задължителни условия:

1) да се гарантира невъзможността нашенски олигархични и мафиотски кръгове да използват „Белене“ като хранилка; и
2) да се сведе до минимум възможността чрез този проект чужди геополитически интереси да държат в зависимост България и да влияят върху нейната политика и развитие.

Ако нишките, свързващи проекта с олигархията и мафията, не бъдат предварително и необратимо прерязани с голямата балтия, загубите за българския бюджет за целия период на строежа и експлоатацията на централата ще бъдат несъмнено по-големи не само от неустойката, която би могла да ни вземе руската страна, а може би и от цялостните разходи за изграждане на централата. (…)

Освен това олигархията и мафията ще имат още един крупен и сигурен източник на финансиране, което ще ги вкорени окончателно във властта – а така ще могат да крадат още повече и от други места.

Външният инвеститор е решение САМО ако: а) е изцяло частна компания, и б) идва от Европа, и то от държава с доказани демократични традиции (имам предвид старите страни-членки). Никакви американци, китайци, японци, араби и особено руснаци. Повече от ясно е защо. Новите членки на ЕС също не са надежден източник на инвеститори, тъй като в общи линии като нас страдат от детските болести на прехода от соц към демокрация.

И надолу.

По същество той съвпада с моята основна причина да гласувам „ПРОТИВ“ строителството на нов АЕЦ на „ядрения референдум“ през януари.

До неделя!




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: svetliche
Категория: Лични дневници
Прочетен: 340444
Постинги: 121
Коментари: 98
Гласове: 281
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930